Skämt åsido. Det går snart inte att handla i en vanlig livsmedelsbutik längre. I vissa varor tycks det inte finnas någon gräns för hur många olika, vad jag kallar kemiska, tillsatser som de tillför.
Jag tipsade om egenhändigt gjord chokladmousse i en tidigare bloggkommentar, fast jag tror jag glömde grädden. Istället för att bara ha mjölk så kan man åtminstone ta en mindre del grädde för att förhöja smaken ordentligt.
Mats-Eric Nilsson har skrivit en hel del om äkta matvaror respektive bluff-d:o. Hemsida: http://www.aktavara.org/
Äkta vara,
ReplyDeleteska det vara,
annars får det vara.
Skämt åsido. Det går snart inte att handla i en vanlig livsmedelsbutik längre. I vissa varor tycks det inte finnas någon gräns för hur många olika, vad jag kallar kemiska, tillsatser som de tillför.
Jag tipsade om egenhändigt gjord chokladmousse i en tidigare bloggkommentar, fast jag tror jag glömde grädden. Istället för att bara ha mjölk så kan man åtminstone ta en mindre del grädde för att förhöja smaken ordentligt.
Mats-Eric Nilsson har skrivit en hel del om äkta matvaror respektive bluff-d:o.
Hemsida: http://www.aktavara.org/