Monday 29 June 2009


1 comment:

Laban said...

Hår får man sannerligen bevis på att saker och ting kryper nedåt i åldrarna.

Apropå detta kommer jag osökt att tänka på den feminina sidan; och då närmare bestämt på mellanstadiet då blott ett fåtal tjejer i klassen sminkade sig; detta betraktades då som lite extremt och egendomligt. Idag är det väl precis tvärtom? Högst ett fåtal tjejer på mellanstadiet som inte sminkar sig, eller bör jag t.o.m. säga lågstadiet!?

Apropå dator var min första dator en ZX Spectrum 48k. Jaha, då halkade man inte på lite brittisk modern tekniskhistoria:

'ZX Spectrum är den mest kända av alla hemdatorer från Sir Clive Sinclair och den han blev adlad för.' http://sv.wikipedia.org/wiki/ZX_Spectrum

Vänta, jag ska nog ta den engelskspråkiga varianten istället:
http://en.wikipedia.org/wiki/ZX_Spectrum

När jag ändå är inne på ADB-maskiner måste jag säga något om Ada Lovelace, som anses vara den första programmeraren i världen. Hon skrev ett dataprogram redan på 40-talet, och då talar vi inte om 1940-talet, utan om 1840-talet!

http://en.wikipedia.org/wiki/Ada_Lovelace

Hon skrev ett dataprogram till Analytical Engine (som tyvärr aldrig konstruerades då det begav sig): http://en.wikipedia.org/wiki/Analytical_engine

Föregångaren till Analytical Engine var Difference Engine, som var en räknemaskin, till skillnad från Analytical Engine som kan betraktas som en datamaskin. (1840-tal som sagt!)

Kanske dags för ett besök på Science Museum; om inte annat då sonen blivit lite äldre?

Nej nu har NYSE och Nasdaq öppnat (kl 15:30 svensk tid), och det är inte vilken dag som helst utan såväl sista handelsdagen i kvartalet som halvåret med allt vad det kan medföra för märkliga kursrörelser, då det finns krafter som verkar för att försköna halvårsavkastningarna.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin